Unitat Aida

Neix una nova Unitat pilot que vol donar compliment a la nova Llei de Garanties de la Infància aprovada al Juliol de 2021 i, sobretot, posar el focus de la seva intervenció en tot l’entorn familiar.

L’Abús empresona el teu futur, AIDA vol ser la clau de la teva llibertat

Unitat d’Abordatge Integral de l’Abús AIDA

Treballem per reparar els infants víctimes d’abús mitjançant un mètode pioner i integral que empodera els nens i nenes, inclou els familiars, evita la revictimització i redueix el nombre de sessions de teràpia

La unitat d’Abordatge Integral de l’Abús AIDA és un servei que treballa per a la reparació dels infants víctimes d’abusos mitjançant una atenció pionera basada en quatre pilars: empoderament de l’infant, atenció integral de la víctima i la família, reducció del nombre de sessions necessàries i suport jurídic. D’aquesta manera, els professionals de la Fundació Concepció Juvanteny busquen reparar els infants i poder oferir-los una vida i un futur plens, al mateix temps que s’evita la seva revictimització.
AIDA ofereix atenció gratuïta a tot l’àmbit català sense necessitat de denúncia prèvia. En cas de sospita d’abús, els equips especialitzats programaran una
primera sessió conjunta, en què s’avaluarà la situació. És possible contactar amb els terapeutes i treballadors socials a través de telèfon o WhatsApp al número 673 777 772 o del correu electrònic aida@fcjuvanteny.org o a l’Oficina Central del Projecte AIDA, a l’Hotel d’Entitats “Can Guardiola” de Barcelona al carrer Cuba, 2, 08030 Barcelona i a l’Hotel d’Entitats Barcelona – La Pau al carrer de Pere Vergés, 1, 08020 Barcelona

Empoderament dels infants: AIDA dona als infants les eines necessàries per a poder detectar qualsevol context d’abús potencial o revelar situacions que hagin pogut patir en qualsevol entorn. Els professionals d’AIDA visiten centres educatius i entorns infantils per oferir formacions i detectar possibles abusos. Els infants que acudeixen a teràpia reben una atenció l’objectiu final de la qual és la reparació, on se’ls fa entendre que no son culpables de la situació viscuda i que aquesta no es pot normalitzar però si superar.

Atenció integral a la família completa: AIDA planteja un abordatge integral de la situació d’abús en el qual la família completa forma part de les sessions de teràpia. D’aquesta manera no només s’allibera els infants de responsabilitat i pressió, sinó que també s’ajuda a la resta de membres de la família en el seu procés de reparació.

Sempre que és possible s’inclou a l’agressor a la sessió, amb l’objectiu de desculpabilitzar a l’infant, reconèixer el seu dolor i evitar la seva revictimització.

Reducció del nombre de sessions: AIDA redueix el nombre de sessions terapèutiques al mínim necessari per a la reparació de l’infant i la família. D’aquesta manera es busca evitar atencions prolongades en espais hostils per a l’infant com poden ser centres mèdics o hospitals.

Suport jurídicAIDA ofereix suport i assessorament jurídic integral per tal de facilitar els processos legals que desemboquin de les sessions. També treballem perquè el departament de Justícia ens permeti enregistrar les declaracions dels infants, amb l’objectiu de poder-les presentar com a proves preconstituents i així evitar que les víctimes hagin de reviure les situacions viscudes de forma reiterada.

“Em pregunto si les estrelles estan il·luminades perquè cadascú algun dia pugui trobar la seva.”
El Petit Príncep, Alain Saint-Exupéry

Dades Registrals i Contacte

Fundació Concepció Juvanteny | Carrer La Granja, 25
08291 Ripollet – Barcelona
Tel. 932 186 864 | Email: info@fcjuvanteny.org


Coordinadora Catalana de Fundacions

AVÍS LEGAL

La informació continguda en aquest lloc web té un caràcter exclusivament general. La informació és proporcionada per la Fundació Concepció Juvanteny, mentre ens esforcem per mantenir-la actualitzada i correcta, no fem representacions ni garanties de cap tipus, expresses o implícites, sobre la integritat, precisió, fiabilitat, idoneïtat o disponibilitat amb respecte al lloc web o la informació, productes, serveis o gràfics relacionats continguts en el lloc web per a qualsevol propòsit.