La Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, és una festa que porta la felicitat i les emocions als carrers de les ciutats i pobles. Els elements centrals de la celebració són la cultura i l’amor, representats en format de llibre i de rosa, respectivament. Aquest any, tot i la Covid-19, tornen les firmes d’autors i les llibreries preparen les seves parades, sempre respectant l’aforament.

Des de la Fundació Concepció Juvanteny, us volem proposar un breu llistat de llibres per potenciar la lectura entre els infants i ajudar als negocis en temps difícils.

  1. No vull ser la princesa!, de Grzegorz Kasdepke: una història esbojarrada sobre la importància de ser un mateix, en la qual la Maria es nega a ser la princesa del conte, ja que ser el drac li sembla més divertit.
  2. Els ossos de l’aire, d’Arnold Lobel: una obra que descriu que per ser un os com cal, s’han de tenir certes qualitats com saber pujar i baixar dels arbres, pescar, sortir als boscos… Però els ossets protagonistes creuen que hi ha moltes altres maneres de viure la vida, i totes igual de vàlides.
  3. Cadascú és com és, de Jaume Copons: a través d’una colla d’amics molt divertida, aquest llibre llança un missatge molt encertat: la importància d’estimar-se i no deixar-se eclipsar per la resta.
  4. El Mètode Xof, de Roddye Doyle: una història sobre els Mofetes, els protagonistes del llibre, encarregats d’assegurar-se que els adults tracten bé els nens i nenes, i el mètode tan particular que tenen per “castigar” aquells que no ho fan bé.
  5. T’estimo fins a l’horitzó, de Mari Fouz i Roc Casagran: un llibre per llegir en família. Els petits hi trobaran una història entretinguda i plena d’aventures; els adults reconeixeran vincles amb l’actualitat i referències culturals. Tracta valors com el feminisme, la solidaritat, l’amistat i situacions com els desnonaments o les migracions forçoses.
  6. Les fabuloses aventures de l’Aurora, de Douglas Kennedy i Joann Sfar: l’Aurora és la protagonista, una noia amb autisme que investiga la desaparició d’una amiga seva. Té un superpoder: sap veure allò que està pensant la gent a cada moment, i li serà molt útil en la seva aventura. Fa referència a la família, les diferències socials i l’assetjament escolar.
  7. Difresses, d’Albertine: aquest llibre no és per llegir, sinó que reinventa el concepte de llibre per pintar. Destaca la importància de deixar volar la imaginació sense repressió!

Defensem la cultura i celebrem-la! Aquesta festivitat, a més destaca la importància de formar-se i educar-se, utilitzant la lectura com a recurs per aprendre nous conceptes i entendre la societat en què vivim des d’una perspectiva diferent i divertida.

 

Feliç Sant Jordi a tothom!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *