Pediatria Social

Treballem per diagnosticar, prevenir i tractar els abusos i maltractaments infantils des de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona

Superar els obstacles que ens posa la vida no sempre és fàcil, però amb l’ajuda i suport necessaris, tot és possible.

La Unitat de Pediatria Social té com a objectiu la prevenció, diagnòstic i tractament dels casos en els quals se sospita que es pot haver produït alguna forma de maltractament o abús sexual infantil o juvenil. El grup de professionals que formen la Unitat reben les demandes procedents tant de famílies com dels pediatres, serveis socials, protecció de menors, serveis de salut mental, escoles autoritats, etc. i procedeixen a estudiar els casos. Per tal d’evitar una revictimització de les víctimes, es busca la màxima eficàcia en el diagnòstic a través de la coordinació.

L’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona acull des de l’any 2002 la Unitat de Pediatria Social, que funciona en conveni amb l’Institut Català de la Salut. A l’Hospital es disposa dels professionals i serveis mèdics, mentre la Fundació Concepció Juvanteny aporta els professionals psicològics i socials. Amb aquest funcionament multidisciplinar, es porta a terme un diagnòstic mèdic i psicosocial de cada cas, fent especial èmfasi en els casos d’abús Intrafamiliar.

Des de la seva creació, s’han tractat més de 1000 casos. El seu rigor i prestigi han consolidat el projecte com una Unitat Especialitzada de Referència en el nostre entorn sòcio-sanitari. També va suposar rebre l’any 2003 el Premi Ciutat de Badalona en reconeixement de la seva tasca.

Més enllà del diagnòstic, la Unitat de Pediatria Social disposa de serveis terapèutics per tractar les víctimes. Així, de forma paral·lela i coordinada amb la Unitat la Fundació compta amb els Serveis de Reparació Terapèutica per a Víctimes de Maltractaments i/o Abús Sexual, i Suport Terapèutic a Pacients Pediàtrics Crònics Greus.

Per contactar amb la Unitat de Pediatria Social podeu escriure a ups@fcjuvanteny.org

Unitat de Pediatria Social: des de 2002, Fundació Concepció Juvanteny

Reparació Terapèutica

Oferim tractament i suport per tal d’afavorir la rehabilitació i reparació de les víctimes

El servei de Reparació Terapèutica per a Víctimes de Maltractaments i/o Abús Sexual sorgeix com a resposta al patiment infantil que aquestes accions causen. El maltractament infantil és un delicte que afecta directament la salut de les criatures, comporta greus conseqüències biològiques, psicològiques i socials que tant a curt com a llarg termini.

El nostre objectiu és identificar les conseqüències traumàtiques prevalents dels maltractaments infantils en les criatures ateses. D’aquesta manera podem tractar les alteracions i trastorns bio-psico-socials provocats per l’abús.

Atenem a infants i adolescents de forma integral, escoltant i respectant el ritme de cada pacient. Des de la posada en marxa del servei l’any 2000, tractem 30 casos anuals de mitjana. Els infants i adolescents assistits han mostrat una important millora de les seqüeles dels maltractaments i els abusos sexual.

Per més informació sobre el servei de Reparació Terapèutica per a Víctimes de Maltractaments i/o Abús Sexual podeu contactar Carme Gálvez a carme.galvez@fcjuvanteny.org

Servei de Reparació Terapèutica per a Víctimes de Maltractaments i/o Abús Sexual: des de 2000, Fundació Concepció Juvanteny

Per més informació sobre el servei de Reparació Terapèutica per a Víctimes de Maltractaments i/o Abús Sexual podeu contactar Carme Gálvez a carme.galvez@fcjuvanteny.org.

Suport Terapèutic a Pacients Pediàtrics Crònics Greus

Proporcionem ajuda als infants que pateixen afeccions greus i a les seves famílies

El programa de Suport Terapèutic a Pacients Pediàtrics Crònics Greus té com a objectiu acompanyar i ajudar en tots els aspectes a infants o adolescents malalts. Treballem per tal de minimitzar les dificultats que poden produir-se en el procés terapèutic.

El programa sorgeix per petició del Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona. L’objectiu principal és el de pal·liar les necessitats i angoixes que apareixen tant en els pacients com en les seves famílies. Procurem guiar als infants i el seu entorn en el procés d’acceptació de la realitat d’una malaltia crònica greu.

Per contactar amb el programa de Recolzament Psicològic per a Malalties Cròniques Greus Pediàtriques podeu escriure a  Carme Gálvez a carme.galvez@fcjuvanteny.org

Servei de Suport Terapèutic a Pacients Pediàtrics Crònics Greus: des de 2000, Fundació Concepció Juvanteny

Per contactar amb el programa de Recolzament Psicològic per a Malalties Cròniques Greus Pediàtriques podeu escriure a Carme Gálvez a carme.galvez@fcjuvanteny.org

“Em pregunto si les estrelles estan il·luminades perquè cadascú algun dia pugui trobar la seva.”
El Petit Príncep, Alain Saint-Exupéry

Dades Registrals i Contacte

Fundació Concepció Juvanteny | Carrer de Narcís de Monturiol, 169
08902 Hospitalet de Llobregat – Barcelona
Tel. 932 186 864 | Email: info@fcjuvanteny.org


Coordinadora Catalana de Fundacions

AVÍS LEGAL

La informació continguda en aquest lloc web té un caràcter exclusivament general. La informació és proporcionada per la Fundació Concepció Juvanteny, mentre ens esforcem per mantenir-la actualitzada i correcta, no fem representacions ni garanties de cap tipus, expresses o implícites, sobre la integritat, precisió, fiabilitat, idoneïtat o disponibilitat amb respecte al lloc web o la informació, productes, serveis o gràfics relacionats continguts en el lloc web per a qualsevol propòsit.