La màgia del gòspel de Walt Whitman il·lumina un Nadal fantàstic

Walt Whitman and the soul children of chicago

El passat dijous 27 de desembre, els infants i joves de la Fundació Concepció Juvanteny van poder vibrar amb el gòspel del mestre Walt Whitman. Al concert solidari “Soulful Celebration”, el músic nord-americà va cantar juntament amb el Cor Carlit de Gòspel de Barcelona i alguns integrants dels Soul Children of Chicago. L’església de Santa Maria del Mar de Barcelona va acollir una vetllada que va servir per recollir fons per als infants tutelats per la Fundació.

La nit es va iniciar amb l’actuació del Cor Carlit, integrat per més de 50 cantaires i dirigit per Anna Roqué. El grup va interpretar alguns dels clàssics del gòspel de forma magistral que van engrescar l’audiència. El públic va poder gaudir de cançons corals i actuacions solistes que van donar pas al plat fort de la nit, l’actuació de Walt Whitman and The Soul Children of Chicago.

El mestre del gòspel va presentar-se davant dels assistents amb una advertència: els tocaria moure’s i participar en les cançons. Tot i l’escepticisme inicial d’alguns, l’energia i carisma de Whitman es va apoderar ràpidament de la cambra. Les veus dels representants dels Soul Children of Chicago van inundar tota la basílica, aixecant el públic dels seients. Els infants de la Fundació Juvanteny van acompanyar els músics, cantant en grup i com a solistes, i fins i tot tocant els tambors per interpretar una cançó massai. Amb l’ajuda del Cor Carlit, els intèrprets van fer ballar i cantar les més de 700 persones assistents.

La vetllada va acabar amb la interpretació del clàssic “Oh happy day!”, que va ressonar per tot el recinte, emocionant a més d’un. La presidenta d’honor de la Fundació, Montserrat Juvanteny, va voler agrair tant al públic com als cantaires la seva participació i suport als infants: “El gòspel ha fet possible que el Nadal de desenes de nenes i nens sigui màgic, gràcies a tots!”.