El 12 de juny celebrem el Dia Mundial Contra el Treball Infantil, impulsat per la Organització Internacional del Treball (OIT) des del 2002 i que busca visibilitzar la situació d’explotació laboral que viuen nens i nenes a tot el món.

Des de la Fundació Concepció Juvanteny reivindiquem el dret a gaudir d’una infància plena, on el joc, l’afecte, l’educació i la construcció de vincles siguin les úniques preocupacions dels petits. Cal que tots lluitem junts per eradicar el treball infantil a tot el món i sota qualsevol circumstància.

La OIT indica que a dia d’avui, 152 milions d’infants, 64 milions de nenes i 88 milions de nens, es troben en situació d’explotació. El compliment de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 8.7, que advoca per l’eliminació del treball forçós i l’esclavitud moderna, és essencial per assegurar la infància de totes les criatures del planeta.

2025 és la data en què tant l’OIT com organitzacions com UNICEF i les Nacions Unides s’han marcat per acabar amb el treball infantil. No obstant, la crisis causada pel coronavirus suposa una amenaça per aquest objectiu i cal que tots treballem junts per acabar amb aquesta lacra com abans millor. Al 2021 celebrarem l’any per l’eradicació del treball infantil, i suposarà una prova per a totes les entitats que treballem pels drets de nenes, nens i joves.

A la Fundació Concepció Juvanteny estem preparats!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *