El dia 12 d’agost va ser el Dia Internacional de la Joventut. Aquest dia té l’objectiu de situar en primer pla, davant de la comunitat internacional, els problemes dels joves, tot celebrant el potencial de la joventut com a socis indispensables de la construcció de la nostra societat mundial.

És important destacar el paper del jovent, ja que es tracta d’un col·lectiu indispensable de canvi. És inevitable no vincular aquest concepte amb les idees de vitalitat, força, inexperiència, idealisme o creativitat. Per aquest motiu, des de la Fundació Concepció Juvanteny defensem que es tracta d’una figura imprescindible per l’evolució social, potenciar valors i lluitar per aquests, sent inconformistes.

Més del 50% de la població mundial és menor dels 30 anys, però les seves opinions no són considerades a la presa de decisions importants, en aspectes com la millora de les condicions laborals i les oportunitats de feina; una educació òptima i aconseguir un planeta millor amb una bona gestió dels recursos naturals són les màximes preocupacions del col·lectiu.

En conclusió, els joves no són el futur només, sinó el present, ja que les aportacions que puguin donar a la societat a l’edat adulta depèn del que pensin, sentin i com actuïn avui. L’educació és el motor de la transformació de la societat. Quan els nens i nenes reben una educació equitativa i de qualitat, es treballa per un món més just i una millor qualitat de vida.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *