El 2 de maig va ser el Dia Internacional contra el Bullying i l’Assetjament Escolar, una jornada que té l’objectiu de conscienciar sobre el risc que aquestes situacions presenten sobre els més petits a nivell mundial. Un gran nombre d’infants i joves pateixen assetjament, i aquest no es limita simplement a l’entorn educatiu. Combatre el bullying és una missió compartida entre famílies, educadors i actors socials. Entre tots hem de treballar perquè nenes, nens i adolescents entenguin la importància del respecte, la tolerància i el suport cap a companys i companyes.

En els darrers anys, el problema del maltracte i les agressions infantils s’ha agreujat. Aquest tipus de conductes comporten nombroses conseqüències negatives pels afectats i el seu nucli familiar. Les víctimes d’assetjament pateixen situacions com la baixada del rendiment acadèmic, exposen símptomes de depressió, i presenten una autoestima baixa, que pot acabar desembocant en situacions extremes com les autolesions, aïllament o suïcidi.

Segons l’informe de la UNESCO, Behind the numbers: Ending school violence and bullying, un de cada tres alumnes ha estat assetjat o agredit físicament pels companys, mínim un cop a l’any, xifres altament preocupants.

Les xarxes socials i la hiperconectivitat de les noves generacions provoca també l’increment dels abusos online a través dels dispositius mòbils. Tenir un control sobre l’ús que fan infants i joves de les noves tecnologies i plataformes és essencial per evitar situacions de risc i tallar possibles problemes de ciberbullyng.

Des de la Fundació Concepció Juvanteny treballem fent pedagogia sobre els perills de l’assetjament infantil per tal de fer comprendre la rellevància que mereix. No es tracta d’un simple “joc de nens”, i requereix un gran compromís i la participació de tots per combatre aquestes injustícies.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *