La tecnologia destaca per una gran importància en les nostres vides, i, també en la dels més petits de casa. Aquesta és la generació en la qual els dispositius digitals són innats per a ells i elles. Per aquest motiu és important utilitzar-los com un avantatge per aprendre i desenvolupar les seves capacitats i interessos, fins i tot, millorar acadèmicament.
Des de la Fundació Concepció Juvanteny us proposem una sèrie d’aplicacions digitals que poden resultar una gran eina educativa pels nens i nenes:
- Photomath: aquesta aplicació per a nens,nenesi adolescents permet augmentar coneixements mentre es resolen operacions matemàtiques. El seu funcionament és senzill: l’alumne fotografia amb el mòbil o la tablet l’operació que vol resoldre, i l’aplicació li explica com arribar fins a la solució.
- Mujeresque cambiaron el mundo: aquesta aplicació de pagament permet conèixer la vida de dones que van fer coses increïbles: aviadores, científiques, artistes, activistes… dones brillants i valentes. Inclou il·lustracions i històries de dones com Marie Curie, Jane Goodall o Frida Kahlo entre d’altres.
- AnatomyLearning: gràcies a aquesta, l’estudi de l’anatomia humana mai havia estat tan divertit! A través de la seva interfície tàctil en 3D,els menuts descobreixen els músculs, els ossos, el sistema nerviós i els òrgans.
- Toc andRoll: una altra aplicació de pagament que facilita un estudi de gravació perquè es puguin dur a terme diverses composicions musicals, mentre es grava la veu i s’afegeixen efectes. Finalment es poden compartir amb el públic!
- Lighbot: CodeHour: ideal per començar a entendre què és la programació sense cap mena d’experiència prèvia i tot jugant, resolent petits reptes en forma de trencaclosques.
En l’època estival és fonamental que els més petits segueixin aprenent i res millor que fer-ho de la mà de la tecnologia. Esperem que aquestes propostes us siguin d’utilitat i us inspirin a utilitzar-la de la millor manera possible, de forma educativa i, sobretot, moderada!
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!