Avui, 8 de març, es commemora el Dia Internacional de la Dona i encara que hem recorregut un llarg camí, encara ens queda molt per a arribar a una societat més igualitària. The Future if Female sign

Com a recordatori, aquesta data va ser declarada per les Nacions Unides el 1975, però països com els Estats Units no ho van celebrar fins a 14 anys més tard. L’explicació més versemblant és que el 8 de març de 1857, milers de treballadors tèxtils van decidir sortir al carrer per a protestar per les misèries condicions laborals, reivindicar la retallada de l’horari i posar fi al treball infantil. 

La lluita per una societat més justa ha de ser tots els dies. Hem de ser especialment crítics amb aquelles organitzacions, col·lectius o individus que tenen actituds masclistes. Per a evitar que els futurs ciutadans del món no consentin ni siguin partícips d’actituds pejoratives. Per això, des de la Fundació Concepció Juvanteny volem donar-vos alguns consells per a educar a nens i nenes: 

  • Llibres feministes: Per desgràcia, en els llibres d’història encara són molts els que ometen figures tan importants com Amalie Emmy Noether, rellevant en el camp de la algebra i la física. És important que els nens i nenes coneguin aquestes dones amb llibres com a ‘Contes per a nenes rebels’, amb més de 100 històries de dones rellevants.
  • L’equitat de gènere comença a casa: És vital que vegin com els seus referents a casa es reparteixen les tasques, que no sols es fa càrrec la mare de cuinar, cuidar-los i netejar. Els pares també han de participar.
  • Les nenes requereixen formació relacionada amb la seva seguretat, finances i l’ús de tecnologies, perquè no les faci dependents d’uns altres en un futur.

Són moltes les formes amb les iniciatives per a crear una societat millor. Per això, hem de secundar i ajudar a les dones perquè, entre tots, tinguin un futur millor. Donis de la Fundació Concpeció Juvanteny lluitarem per la causa per la qual cosa la societat serà feminista, o no serà. 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *